Over het Arbeidsmatchplatform

Lancering Arbeidsmatchplatform

27 november 2023

Op 27 november 2023 is het Arbeidsmatchplatform officieel gelanceerd. Carola Schouten (demissionair Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, viceminister-president), Ingrid Thijssen (Voorzitter VNO-NCW) en Marlies Visser (COO Alliander) hebben deze mijlpaal mede mogelijk gemaakt.

Wil je meer weten over de kansen die het Arbeidsmatchplatform biedt? Neem dan contact op met directeur van het Arbeidsmatchplatform, Njord via njord@arbeidsmatchplatform.nl.

Over het Arbeidsmatchplatform

Bij het Arbeidsmatchplatform zijn we ervan overtuigd dat je veel meer kan dan je denkt! Overstappen naar een baan in bouw of techniek hoeft niet moeilijk te zijn. Wij begeleiden je stap voor stap naar jouw droombaan. Dat begint met: uitvinden welke van de meer dan 50 beroepen bij jou passen. Daarna kijken we welke werkgever bij je past en zoeken we de perfecte vacature. En daar houdt het niet op. We zorgen ook dat jij extra onder de aandacht komt van werkgevers.

Arbeidsmatchplatform is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, opgezet door 7 partners: Alliander, Enexis, KPN, Stedin, Tennet, Van Gelder en Van Voskuilen.

Ontdek beroepen
waar je blij van wordt

Vind een beroep op basis van je wensen, skills en ervaring. Zo vinden we werk dat goed bij je past.

Zorgeloos overstappen naar een technische baan

We helpen je bij iedere stap:
Een dagje meelopen, het sollicitatieproces, betaald leren en doorgroeien.

Geen opleiding of ervaring?
Geen probleem.

Veel van je huidige skills kun je inzetten bij een technische baan. Daarom kijkt onze skill scan naar wat je kan.

We zoeken naar werk waarbij je betaald wordt opgeleid.

Hoe werkt het?

Arbeidsmatchplatform werkt samen met werkgevers die nieuwsgierig zijn naar wat jij kan en snappen dat ze je de kneepjes van het vak nog moeten leren. Onze slimme technologie koppelt de uitslag van jouw beroepskeuzetest aan technische beroepen die goed bij je passen. Laten we samen op zoek gaan naar jouw droombaan!

Benieuwd naar hoe je kan doorgroeien als je eenmaal een technische baan hebt? Bekijk hier mogelijke loopbaanpaden (met dank aan Naar Bouw en Techniek).

Onze launching partners

Het Arbeidsmatchplatform is ontstaan vanuit de gedachte dat de energietransitie vast loopt, als er niet op een andere manier naar mensen gekeken gaat worden. Er zijn zoveel vacatures dat die niet meer vervuld kunnen worden door mensen met een traditionele achtergrond. Daarom staat het Arbeidsmatchplatform open voor iedereen, ook als je andere opleiding of werkervaring hebt.

Het begon als een initiatief vanuit Alliander en inmiddels heeft het Arbeidsmatchplatform 7 landelijke partners (Alliander, Enexis, KPN, Stedin, TenneT, Van Gelder en Van Voskuilen) en tientallen andere partners in de regio’s waar we actief zijn.

Scroll to Top