Uitdagingen van Nederland vragen om extra talent in techniek

De energietransitie en verdergaande digitalisering van Nederland zorgen voor een grote vraag naar nieuw talent in de techniek. Maar de vijver waarin bedrijven vissen naar mensen met een technische achtergrond is leeg. Wij zijn ervan overtuigd dat ook mensen zonder technische opleiding of werkervaring succesvol kunnen overstappen naar een technisch beroep. Daarom begeleiden wij deze mensen naar hun droombaan. Dat doen we door met slimme technologie te ontdekken welke beroepen het beste aansluiten op reeds aanwezige vaardigheden (skills). Vervolgens zorgen we met persoonlijke begeleiding door onze jobcoaches voor een zorgeloze overstap naar een baan waar topwerkgevers zorgen voor betaald opleiden.

Samenwerken cruciaal

Arbeidsmatchplatform is in 2023 gestart als initiatief van zeven grote werkgevers: Alliander, Enexis, KPN, Stedin, TenneT, Van Gelder en Van Voskuilen. We zijn een non-profit stichting om individuele commerciële belangen uit te sluiten. Samenwerking tussen bedrijven en andere partners is cruciaal om de uitdaging aan te gaan. Dat doen we zowel landelijk als in regionale ecosystemen.

Samen organiseren we regionale campagnes en brengen we kandidaten in. Met de inzet van de skills-based matchingstechnologie krijgen deelnemers snel en geautomatiseerd inzicht in potentiële kandidaten en hun match(es) per beroep. Zo vergroten we de vijver en kan Nederland werken aan de uitdagingen! 

Lancering Arbeidsmatchplatform

Op 27 november 2023 is het Arbeidsmatchplatform officieel gelanceerd. Carola Schouten (demissionair Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, viceminister-president), Ingrid Thijssen (Voorzitter VNO-NCW) en Marlies Visser (COO Alliander) hebben deze mijlpaal mede mogelijk gemaakt.

Meedoen als werkgever, opleider, instantie of kandidaat

Ben jij er ook van overtuigd dat het tekort aan technisch talent vraagt om een nieuwe aanpak? Sluit je dan aan bij ons platform. Als werkgever, opleider of (overheids)instantie zijn er volop mogelijkheden om deel te nemen. Dat kan als landelijke partner of als deelnemer in een van onze regionale ecosystemen. Doe mee als werkgever.

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in jouw loopbaan? Overweeg je toekomstbestendige overstap naar werk in de techniek? Top! Zet hier de eerste stap: doe de beroepskeuzetest.

Meer weten over de mogelijkheden voor deelname?

Heb je belangstelling als werkgever, opleider of (overheids)instantie? Neem contact op met Njord, directeur van het Arbeidsmatchplatform.

Scroll to Top