Samen aan de slag voor talent in techniek

Om de uitdagingen van Nederland te kunnen realiseren, zijn tienduizenden extra mensen in de techniek nodig. Maar op de arbeidsmarkt is al jaren een groot tekort aan mensen met een technische achtergrond. Het Arbeidsmatchplatform helpt zij-instromers en andere geïnteresseerden over te stappen. Wij helpen mensen met een beroepskeuzetest met een skills-matching proces naar een nieuwe baan in de techniek. Ze krijgen daarbij hulp van onze jobcoaches. Dat doen wij op landelijke schaal, maar ook bieden we met ecosystemen initiatieven op regionaal niveau waarin samengewerkt wordt met lokale organisaties. 

Onze regionale aanpak: Ecosystemen

Om meer kandidaten te vinden en nieuw talent aan een baan in de techniek te kunnen koppelen, bouwen en faciliteren wij regionale ecosystemen, met: 

  • Werkgevers die op zoek zijn naar technici
  • Publieke partners die kandidaten begeleiden naar een baan
  • Opleiders die meedenken en zorgen voor gerichte en versnelde omscholing

Partners in een regio kunnen kandidaten inbrengen, bijvoorbeeld mensen die bij henzelf zijn afgewezen. Samen organiseren we regionale campagnes. Met de inzet van de skills-based matchingstechnologie krijgen partners snel en geautomatiseerd inzicht in potentiële kandidaten en hun match(es) per beroep. 

Wij faciliteren het ecosysteem met ons platform. Zo zorgen we voor een landingspagina op de site en een beroepskeuzetest voor de regio. Partners bieden wij toegang tot kandidaatprofielen. Uiteraard bieden we kandidaten een persoonlijke routekaart en begeleiding door regionale jobcoaches. Elke regio is daarbij anders en we werken graag samen met initiatieven die er al in de regio zijn.

We zijn actief in Gemeente Amsterdam en de regio’s Groot-Amsterdam, Rivierenland en Rotterdam-Rijnmond.

Deelnemen als werkgever, publieke partner of opleider?

Heeft jouw organisatie belangstelling? Neem vrijblijvend contact met ons op. Neem contact op met Njord, directeur van het Arbeidsmatchplatform

Scroll to Top