Werkgevers Handleiding

Kom in contact met de best passende omschoolkandidaten

Het Arbeidsmatchplatform is een digitaal platform dat geautomatiseerd en op grote schaal skills en competenties van mensen inzichtelijk maakt. Met behulp van dit inzicht kan de intelligente AI matchingstechologie objectief de beste match met werkgevers maken.

Het arbeidsmatchplatform matcht geschikte én geïnteresseerde werknemers direct bij jouw passende vacature. Dit bespaart je een hoop tijd, maar nog belangrijker: het brengt je kandidaten die het vak goed kunnen leren. Het brengt kandidaten met relevante informatie uit andere branches. Onze intelligente matchingstechnologie zorgt dus voor een breder aanbod aan geschikte kandidaten.

Gratis proefperiode

Werkgevers die meedoen aan het Baan met Toekomst event van 7 juni hebben de mogelijkheid om een gratis proefperiode van 6 maanden te starten. Daarna kun je een betaald abonnement afsluiten.

Via het Arbeidsmatchplatform vind je kandidaten op basis van skills. Deelnemende werkgevers krijgen gratis advies over het werven en selecteren van zij-instromers op basis van skills. Via het Arbeidsmatchplatform kan je searchen naar de best passende deelnemende kandidaten en vind je ook profielen uit publieke en eventueel aangeschafte CV databases. Ook delen we de best practices in de markt van werkgevers die voorop lopen met skill-based matching en zij-instromers.

Meer weten? Neem contact op via wouter@arbeidsmatchplatform.nl.

Stappen voor maximaal succes

Stap 1: Registratie op Arbeidsmatchplatform

De eerste stap is registreren. Je ontvangt de registratielink na deelname aan een van onze demo’s. Deze link brengt je naar het platform van onze technologiepartner. Heb je de link niet ontvangen? Neem dan contact op via wouter@arbeidsmatchplatform.nl

Stap 2: Invullen algemene informatie op de pagina

Via de link in de e-mail kom je bij je werkgeverspagina. Op deze pagina kan je informatie over je organisatie invullen en ook beeldmerken aanpassen. Deze informatie is zichtbaar voor de potentiële werknemers zodat zij een beter beeld krijgen over jouw bedrijf.

Stap 3: Vul je vacatures in

In de omgeving vul je de relevante informatie per vacature in. De meeste informatie zal je bekend overkomen. Dat betreft reguliere informatie over je vacature, zoals het salaris, de standplaats en de vacaturetekst.

Uniek aan het Arbeidsmatchplatform is het zoeken op skills. Na het invullen of uploaden van je vacaturetekst geeft de technologie je al suggesties die mogelijk relevant zijn voor de vacature. Het advies is om maximaal 10 skills over te nemen of aan te vullen. De technologie werkt op basis van de internationale standaarden ESCO, ONET en Compentent BE.

Het uploaden van een vacature duurt ongeveer 3 minuten.

Stap 4: Interactie met kandidaten

Kandidaten krijgen ook een skillsprofiel. Door middel van het matching-algoritme, vind je met een simpele druk op de knop omschoolkandidaten die het beste passen bij je vacature.

Kandidaten die aanwezig zijn op het evenement, kunnen hun interesse voor jouw werkgever registeren. Dat gaat via een QR code die jullie vanuit de organisatie ontvangen. Die kandidaten zijn direct benaderbaar vanuit het systeem.

Vragen?

Onze specialist in werving op basis van skills helpt je graag verder. Neem gerust contact op met Wouter de Jong via 06-18973470 of wouter@arbeidsmatchplatform.nl

Scroll to Top